Το πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας από λοιμώξεις. Είναι ο πιο  απλός αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της εξάπλωσης των μικροβίων και των ιών. Τα καθαρά χέρια μπορούν να περιορίσουν τη διάδοση των μικροβίων και των ιών από το ένα άτομο στο άλλο. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο ωστόσο τώρα φαίνεται πως εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα. Επιτέλους δείχνουμε να έχουμε πάρει στα σοβαρά την υγιεινή των χεριών μας. Έτσι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι σίγουρο οτι θα μας γίνει τρόπος ζωής. Το πλύσιμο των χεριών μας δεν είναι μια περιστασιακή συνήθεια αλλά μια στάση ζωής που όσο πιο γρήγορα την υιοθετήσουμε τόσο πιο πολύ θα ωφεληθούμε.

Όμως μαζί με το συχνό πλύσιμο των χεριών μας φαίνεται πως πρέπει να υιοθετήσουμε και μια ακόμα καλή συνήθεια. Την περιποίηση τους. Προστασία και ενυδάτωση. 

Τα χέρια μας  εδώ και αρκετό καιρό έχουν περάσει αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία και απ΄ οτι φαίνεται τώρα θα περάσουν ακόμα μεγαλύτερη. Βέβαια αυτό που συμβαίνει με την ταλαιπωρία των χεριών δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο, ειδικά για τις γυναίκες. Το αποκαλούν «housewives eczema» και το παθαίνουν εδώ και χρόνια κυρίως οι νέες μαμάδες που έρχονται σε επαφή με το νερό και με τα απορρυπαντικά αρκετές φορές την ημέρα με αποτέλεσμα τα χέρια τους να παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η λεγόμενη δερματίτιδα των νοικοκυρών. Στην εποχή της πανδημίας οι δερματίτιδες των χεριών είναι σε έξαρση και είναι λογικό εφόσον πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικά. Το συχνό πλύσιμο των χεριών  μας απομακρύνει το προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας μας και τελικά προκαλείται δερματίτιδα.

Πως όμως μπορούμε να προστατεύσουμε την επιδερμίδα των χεριών μας και τι είναι αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε;

Οι κρέμες χεριών αυτή την εποχή είναι απαραίτητες όσο ποτέ άλλοτε. Καλό είναι λοιπόν μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών μας να βάζουμε κρέμα έτσι ώστε να προφυλάξουμε την επιδερμίδα μας από την έντονη ξηρότητα. Το υπερβολικά συχνό  πλύσιμο των χεριών μας αλλά και η χρήση απορρυπαντικών καταστρέφει το λιπιδιακό φίλμ και κάνει το δέρμα μας εκζεματικό.  Αυξάνει τη διαπερατότητά του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοκκινίλες και να έχουμε έντονη φαγούρα. Έτσι λοιπόν η επιστροφή στην καθημερινότητά  καλό είναι να μας βρει με μια καλή κρέμα χεριών στην τσάντα μας αφού το πλύσιμο των χεριών μας θα είναι μάλλον πάρα πολύ συχνό μέσα στο εικοσιτετράωρο.

Η κρέμα χεριών της Lexel – Paris θα φροντίσει την επιδερμίδα των χεριών σας σε βάθος χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Απλώστε την στα χέρια σας μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σας και απολαύστε όμορφα και απαλά χέρια.